Omdat de schoorsteen van de familie Potgieter ondertussen wel moest blijven roken, werd er in in allerijl in Beerzerveld onder de naam “Greta’s Eetcafé” een gezellig Steakhouse en Familierestaurant gestart met voornamelijk meubilair wat gered was uit de Troubadour. Een klein jaar werd er door kok Kevin Schuldink, barman / bediende Dylan Potgieter en gastvrouw Greta Potgieter ingezet op lekker eten en ouderwetse gezelligheid naast het voetbalveld van de VV Mariënberg. Een groot succes!
4 april 2018 was het zover: de deuren van het compleet vernieuwde “Grand Café en Restaurant De Troubadour” konden open voor het publiek, wat massaal de weg weer wist te vinden naar het bekende pand aan de Vechtbrug.
Na een eerste jaar met natuurlijk wat opstartproblemen en kinderziektes die later snel opgelost werden, konden we in 2019 stellen dat we de transitie goed doorstaan hadden, en zetten we de puntjes op de i. De Troubadour werd een vaste waarde als goed restaurant, met vriendelijk en gastvrij personeel, een prachtig interieur, op een geweldige locatie aan het water. We konden weer knallen!
Tot…op zondag 15 maart 2020 vanuit onze overheid het bericht kwam dat om 18.00 uur alle aanwezige gasten het pand hadden moeten verlaten. Er was een zeer besmettelijk en dodelijk virus wat dwong tot maatregelen. De rest is bekend.
Corona heeft ons echter ook tijd gegeven om na te denken over de toekomst. Wilden we nog een keer weer de wedstrijd aangaan bij heropening, en ons personeel ( de motor van ons bedrijf ) weer de randen laten opzoeken van wat we kunnen, de zaak weer stampvol hebben met de bijbehorende uitdagingen aan de keuken, het risico lopen dat het personeel ‘functie elders’ prefereert boven werken in de horeca, en daardoor ons kwaliteitsniveau in gevaar te brengen voor de lange termijn?
We hebben vanaf september 2021 gekozen voor kwaliteit boven kwantiteit. U merkt het aan de glimlach op het gezicht van ons personeel, de kwaliteit van het eten op uw bord, het aanbod in ons menu, en de aandacht die we aan onze gasten kunnen geven. Uit eten en uitgaan moet in onze visie nóg meer gaan om beleving, service, ontzorgen en gastvrijheid. Zaken die je thuis niet altijd kunt realiseren, en je mag verwachten in een bedrijf wiens werk het is hiervoor te zorgen.
Ons motto: “Vier het leven in de Troubadour, we hangen graag de slingers voor u op!”
Familie Potgieter & Team Troubadour